Ben jij iemand met een verhaal en:

 • Wil je dat delen met anderen door het in boekvorm op te schrijven?
 • Heb je veel inspiratie, maar weet je gewoon niet hoe je moet beginnen?
 • Heb je behoefte aan duidelijke stappen om van jouw verhaal een boek te maken?
 • Heb je het idee dat jouw teksten sterker kunnen dan ze nu zijn?
 • Wil je uitgedaagd worden om nog meer uit jouw schrijfkwaliteiten te halen?
 • Zegt iedereen: "Joh, dat schrijven van jou, daar moet je iets mee doen."?

Leer hoe je een boek schrijft in plaats van losse flarden tekst. Met het programma ‘Jouw verhaal als boek’ ontdek je hoe jij een boek schrijft dat past bij wie je bent en waar je voor staat.

Ben jij er aan toe om met meer zelfvertrouwen en energie aan jouw boek te gaan werken? Wil jij het schrijven naar een hoger niveau tillen, zodat je betere teksten gaat maken? Wil je met trots naar jouw boek kunnen kijken en voldoening ervaren om wat jij hebt bereikt? Doe dan mee!

Met 'Jouw verhaal als boek' ontdek je in 12 modules:

 1. Voor wie je het boek schrijft, waardoor de toekomstige lezers met veel plezier jouw boek gaan lezen.

 2. Met welke technieken je de lezer in het verhaal trekt, zodat die geboeid blijft door wat jij te vertellen hebt.

 3. Welke creatieve manieren je toe kunt passen om jouw verhaal nog aantrekkelijker te schrijven.

 4. Hoe je kunt spelen met schrijftechnieken, waardoor je de tekst naar een hoger niveau tilt.

 5. Wat je kunt doen tegen een writersblock, zodat je de vaart in het schrijven blijft houden.

 6. De methode om een boek te bouwen waarmee je een logische volgorde in jouw verhaal krijgt.

 7. Wanneer je met een gerust hart het boek als ‘af’ kan verklaren.

 8. Hoe je de kracht van kleur en beeld in kan zetten om een kick-ass cover te creëren.

 9. Met welke tips je goede redacteurs en proeflezers vindt, zodat je een top boek aflevert.

 10. Hoe je stap voor stap de tekst opmaakt van een A4 Word-bestand naar een drukklaar boekbestand.

 11. Welk type uitgeverij het beste past bij jou en jouw verhaal.

 12. Met welke eenvoudige promotiestrategieën je wildvreemde mensen bereikt die jouw boek gaan kopen.


Start je nog in 2016? 

Dan ontvang je 'Taal-Eindbaas' - de minicursus retegoed spellen GRATIS!!!

Investering

De investering voor ‘Jouw verhaal als boek’ is afhankelijk van het programma dat je kiest. Alle bedragen zijn in euro’s inclusief BTW.

Energy programma

12 modules met stap voor stap video’s en tips *** Persoonlijk kickstartgesprek *** Toegang tot de besloten Facebookcommunity *** Maandelijks stok-achter-de-deur-gesprek (15 min) *** Sparringsessie met grafisch designer Sanne over jouw cover uit de Energy-collectie (18 verschillende beelden) *** 10 gedrukte exemplaren van jouw boek

Totale investering: 595,- of 6 termijnen van 125,-

Luxe programma

12 modules met stap voor stap video’s en tips *** Persoonlijk kickstartgesprek *** Toegang tot de besloten Facebookcommunity *** Maandelijks stok-achter-de-deur-gesprek (15 min) *** 3 x persoonlijke Skypesessie met de schrijfcoach van jouw keuze (45 min) *** 3 proeflezers geselecteerd en getraind door Need2write *** Sparringsessie met grafisch designer Sanne waarbij je zelf het beeld kiest of een eigen foto aanlevert *** 10 gedrukte exemplaren van jouw boek

Totale investering: 995,- of 6 termijnen van 199,-

VIP programma

12 modules met stap voor stap video’s en tips *** Persoonlijk kickstartgesprek *** Toegang tot de besloten Facebookcommunity *** Maandelijks stok-achter-de-deur-gesprek (15 min) *** 6 x persoonlijke Skypesessie met de schrijfcoach van jouw keuze (45 min) *** VIP-ochtend: spar met de schrijfcoach over jouw boek. Bepaal de hoofdstukindeling, herschrijf teksten of bespreek jouw uitgeefstrategie; inclusief lunch in een bistro *** Volledige tekstopmaak naar een boekbestand door de professionele crew van Need2write *** Volledige redactie (tekstueel en inhoudelijk) door de vaste redactie van Need2write *** 6 proeflezers geselecteerd en getraind door Need2write *** Sparringsessie met grafisch designer Sanne waarbij je zelf het beeld kiest of een eigen foto aanlevert *** 25 gedrukte exemplaren van jouw boek

Totale investering: 2950,- of 12 termijnen van 280,-

Hoe gaan we te werk?

Je ontvangt per mail toegang tot onze 12 afgeschermde modules met gave inspirerende video’s.

Je krijgt bij elke module alle informatie die je nodig hebt én handige tips. Je sluit af met een opdracht die niet alleen leuk is om te doen, maar waarmee je ook steeds een stukje van je boek schrijft.

Je hebt rondom de eerste module een persoonlijk intakegesprek via Skype met Charlotte of Joyce, zodat je een kickstart gaat maken met jouw boek.

Je hebt een half jaar lang elke maand persoonlijk contact met Charlotte of Joyce via de ‘stok-achter-de-deur-calls’.

Je kiest met behulp van onze grafisch designer Sanne een passende cover voor jouw boek.

Zodra jouw boek klaar is, krijg je een zwaar pakket thuisgestuurd. Met daarin de gedrukte exemplaren van jouw boek!

Je maakt deel uit van de ‘Jouw verhaal als boek-Community’, een groep met schrijvers zoals jij. Je vindt er mensen die jou steunen en verder willen helpen. Op onze besloten Facebookgroep kun je 24/7 je vraag stellen, zodat je snel weer verder kunt.

Energy

Geschikt voor de daadkrachtige schrijvers die zelf aan zet willen zijn. Wij geven je alle handvatten die je nodig hebt, waarmee jij van jouw verhaal een boek maakt.

 • Inclusief cover
 • Inclusief 10 gedrukte exemplaren

595,- ineens of 6 maandelijkse termijnen à 125,-

Luxe

Geschikt voor gemotiveerde schrijvers die met persoonlijke begeleiding nog meer uit hun boek willen halen. Wij helpen je op de momenten dat jij het nodig hebt.

 • Inclusief 1-op-1 coaching
 • Inclusief persoonlijke cover en 10 gedrukte exemplaren

995,- ineens of 6 maandelijkse termijnen à 199,-

VIP

Geschikt voor schrijvers die hun bijzondere verhaal willen schrijven en geen omkijken willen hebben naar de rompslomp dat bij een boek komt kijken. Wij ontzorgen je volledig.

 • Maximale begeleiding
 • Inclusief 25 gedrukte exemplaren

2.950,- of 12 maandelijkse termijnen à 280,-


Veel gestelde vragen

 1. Wanneer start het schrijfprogramma?

  Het programma gaat van start zodra jij je hebt aangemeld. Je ontvangt meteen de eerste module, zodat je direct aan de slag kunt! Wil je niet meteen starten, dan is dat geen enkele probleem. Het is aan jou wanneer je ook daadwerkelijk begint met de eerste module.

 2. Ik wil wel een boek schrijven, maar wil niet dat mijn verhaal door wildvreemde mensen gelezen wordt. Is dat mogelijk?

  Natuurlijk. Dit betekent dat jij niet wil dat jouw boek voor het grote publiek wordt uitgegeven. Zodra jouw boek klaar is, ontvang je van ons 10 of 25 gedrukte exemplaren (afhankelijk van het gekozen programma). Dat was het dan. Die zijn voor eigen gebruik en verder gebeurt er niets met jouw boek. Jij bepaalt.

 3. Als ik een boek over kinderen schrijf, gaat Uitgeverij Mamaboeken dat dan voor mij uitgeven?

  Nee. Uitgeverij Mamaboeken werkt via een ander concept en werkt alleen met hun vaste team van schrijvers. In het schrijfprogramma gebruiken we echter wel de kennis en ervaring van o.a. die uitgeverij, zodat je weet waar je aan begint als je jouw boek wil (laten) uitgeven.

 4. Is het schrijfprogramma ook geschikt als ik een ander soort boek wil schrijven dan mijn persoonlijke verhaal?

  ‘Jouw verhaal als boek’ geeft je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om non-fictie te schrijven. Wil je echter fictie schrijven (chicklit, thriller, roman), dan heb je een schrijfprogramma nodig dat meer inzoomt op verhaallijnen en personage-ontwikkelingen. Dat schrijfprogramma is nog in de maak en zal in 2017 klaar zijn.

 5. Ik zoek eigenlijk iemand die mijn verhaal voor me gaat schrijven. Kunnen jullie daarin iets betekenen?

  Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een ‘ghostwriter’. Jij vertelt het verhaal en iemand anders schrijft vervolgens jouw boek. Daar kunnen we je helaas niet bij helpen.

 6. Ik heb al heel veel losse stukken geschreven en zoek iemand die daar een boek van maakt. Kunnen jullie dat?

  In het schrijfprogramma leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf van jouw teksten een boek maakt. Wil je dat liever niet zelf doen, dan kies je voor het VIP-programma. Tijdens de VIP-ochtend met één van onze schrijfcoaches kun je samen van die losse stukken een doorlopend verhaal maken. In het VIP-programma doen wij ook de redactie voor je, dus zodra jij het geschreven hebt, nemen wij jou daarna al het werk uit handen.

 7. Hoe lang duurt het programma?

  Zo lang als jij nodig hebt om jouw boek af te krijgen. Het programma bestaat uit 12 modules, maar dat betekent niet dat jij binnen 12 weken jouw boek klaar moet hebben. De meeste mensen doen er 6 tot 12 maanden over om hun boek te schrijven. Hoe meer motivatie en inspiratie, des te makkelijker de teksten komen en des te sneller het boek af is. In ons schrijfprogramma werken we daarom continu met inspirerende voorbeelden en helpen we je om gemotiveerd te blijven.

  Ik heb alles al geschreven en hoef daar alleen nog maar een boek van te maken. Is het schrijfprogramma daar ook geschikt voor?

  Jazeker. Waar de meeste schrijfcursussen zich volledig richten op het schrijven zelf, gaat 'Jouw verhaal als boek' ook uitgebreid in op het proces daarna. Hoe bouw je een boek, hoe laat je de verhalen logisch in elkaar doorlopen, maar ook: hoe kom je binnen bij een uitgeverij of bij een Bruna?

Energy

Geschikt voor de daadkrachtige schrijvers die zelf aan zet willen zijn. Wij geven je alle handvatten die je nodig hebt, waarmee jij van jouw verhaal een boek maakt.

Luxe

Geschikt voor gemotiveerde schrijvers die met persoonlijke begeleiding nog meer uit hun boek willen halen. Wij helpen je op de momenten dat jij het nodig hebt.

VIP

Geschikt voor schrijvers die hun bijzondere verhaal willen schrijven en geen omkijken willen hebben naar de rompslomp dat bij een boek komt kijken. Wij ontzorgen je volledig.